Safran пусна заводите в Китай

31 прочитания

Производителят на двигатели Safran съобщи, че плавно възстановява производството в Европа, след като заводитете му в Китай вече работят интензивно. Компанията отложи мерките, които прилагаше от декември 2019г. след решението на Boeing да затвори производството на B373 MAX и сега ги засилва.

В същото време френският производител прави пауза в капиталовите разходи, определянето на новите цели в развойната си дейност и намалява преките и косвени разходи.

Компанията пусна в отпуск 1500 работници в района на Сиатъл, САЩ, след като Boeing затвори производството там заради епидемията.

Safran ще използва всички държавни мерки за подкрепа на производството, особено в областта на намаленото работно време, съобщи на 26 март 2020г. компанията, която вече си осигури 3 милиарда евро нова кредитна линия.

„В този критичен период вниманието ни е насочено към служителите, клиентите и доставчиците  ни. В краткосрочен план си пазим парите и се готвим да възстановим и засилим операциите, когато ситуацията се подобри.“, каза Филип Петиколен, директор на Safran.

Снимка: Adrien Daste / Safran

Снимка: Adrien Daste / Safran

Базираната в Париж Safran е създадена от сливането на Snecma и SAGEM през 2005г. Компанията има над 30 дъщерни фирми и работи в над 30 страни, включително САЩ, Канада, Бразилия, Австралия и Китай.

В Китай има около 20 дружества и 2500 служители, които работят в заводите в Пекин, Тянжин, Сиан, Шанхай, Суджоу, Ченду и Гуян и участва в основните китайски авиационни програми като C919, MA700 и ARJ21.

По данни на производителя половината китайски граждански самолети летят с негови двигатели, а един от всеки два хеликоптера в страната имат двигатели на Safran или са с лицензирани от него продукти.

Safran е номер 1 в света производител на двигатели за гражданската авиация в партньорство с General Electric.

Снимка: Adrien Daste / Safran

Снимка: Adrien Daste / Safran

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus обмисля намаляване на производството
Следваща публикация
Airbus докара още маски от Китай с A330 MRTT
31 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair си оставя вратичка за Airbus

Седмиците след Великденската ваканция ще са решаващи за летния график според Райънер. Лоукост авиокомпанията има…

Czech Airlines си поръча А220 и А321 XLR

Авиокомпанията от Чехия поръча четири ербъса А220-300 и заяви желание да замени предишната поръчка за…
Меню