Lufthansa приземява 150 самолета

14 прочитания

Германската авиокомпания Lufthansa обяви, че спира 150 от общо 770 самолета в групата, заради „извънредни обстоятелства” около разпространението на коронавируса.

Говорителят на Lufthansa Group, която включва Swiss, Brussels Airlines и Austrian Airlines каза за АФП, че спира 25 самолета по дълги полети и 125 по къси и средни. Преди това Lufthansa Group планираше да намали полетите с до 25% до засегнатите от вируса райони като Северна Италия. Миналата седмица авиокомпанията обяви за приземяването само на 23 самолета.

Ситуацията около епидемията вече води до драстични промени в пътуванията не само в източна Азия, но вече и по целия свят. Все повече авиокомпании са принудени да ограничават полетите си, тъй като не могат да осигурят достатъчно затоварване на самолетите.

В официалното съобщение на групата се казва, че ограничаването на полетите е продиктувано и от „отговорността на авиокомпанията към околната среда,“ тъй като е неустойчиво да се изпълняват полети с полупразни самолети. Вчера Главният изпълнителен директор на Луфтханза Карстен Шпор каза на среща със своите колеги по време на форума Airlines 4 Europe, че очаква ситуацията около епидемията да се нормализира „до няколко седмици“.

Свързани теми

Предишна публикация
Спад в карго индустрията още преди Covid-19
Следваща публикация
Alitalia приключва през май, ако не намери купувач
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

И Хърватия се предаде на F-16

След не толкова продължителния конкурс за придобиване на нов тип боен самолет, колкото този процес…

Японският Air Force One отвътре

В продължение на над три десетилетия двойка Боинг 747-400 превозват японските министър-председатели и императорското семейство…
Меню