Авиокомпаниите променят полети заради вируса

10 прочитания

Над 400 полета до и от Ухан бяха отменени, след  като Китай обяви 20-милионния град за епицентър на коронавируса, а от 24 януари постави още 10 градове в провинция Хебей под карантира насред голямото пътуване за Лунната нова година.

Китайската Агенция за гражданска авиация /CAAC/ призова авиокомпаниите да намалят и променят полетите си до Ухан заради новата ситуация. CAAC нареди на авиокомпаниите и железниците да връщат пари за билетите на пътниците с отменени пътувания.

Лоукост авиокомпанията Spring Air отмени полетите Осака-Ухан до 28 февруари.

Cathay Dragon направи същото.

Трите най-големи китайски авиокомпании China Southern, China Eastern, Air China летят най-много до Ухан и летището там е хъб за над 40 вътрешни и международни дестинации.

IATA продължава да следи развоя на събитията като се позовава на липсата на конкретни насоки от Световната здравна организация.

СЗО реши след двудневно заседание на 21 и 22 януари, че заради разпространението на коронавируса е твърде рано да се обяви за PHEIC /Public Health Emergency of International Concern/, или извънредно събитие.

СЗО препоръча на Китай да споделя данни, да ограничи риска и да засили наблюденията, но без да препоръчва на останалите страни ограничение на пътуванията.

СЗО ще заседава отново в близките дни.

Великобритания препоръча да не се пътува до Ухан, освен ако не е наложително.

Свързани теми

Предишна публикация
Собственикът на LOT купува Condor
Следваща публикация
Ryanair не иска Skyscanner да продава билетите й
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню