Франция решава за базата на Ryanair в Бове

66 прочитания

Проектът трябваше да придружава промяна в забраната за полети през нощта.

Френските власти ще решат в първите седмици за 2020г. след преговори с Ryanair, който осигурява 75% от трафика на летището в Бове, СЗ от Париж.

Ryanair иска да базира 3 самолета в Бове, но ако някой полет закъснее, за оператора на летището ще бъде скъпо да го обработи.

Засега се настоява забраната за полети да бъде запазена от полунощ до 0500ч.

От 19г. в Бове броят на пътниците се увеличи от 400000 на 4 милиона /за 2019г/, въпреки затварянето на летището през нощта. Самолетодвиженията са 26000 при ограничение до 32000. За 2018г трафикът бе 3,8 милиона пътници, с което Бове-Тийе стана десетото най-натоварено във Франция.

В момента ръководството на Бове иска да направи летището „първото зелено във Франция” и започна с обновяване на автобусите.

Филип Урден, президентът на регионалната търговска камара на О-дьо-Франс, която е мажоритарен акционер в оператор на летището Sageb, смени предшественика си Филип Анжолра, който обяви, че е по-добре да се пътува с влак, отколкото със самолет.

Снимка: Arrivo.

Свързани теми

Предишна публикация
Франкфурт със 70 милиона пътници за година
Следваща публикация
Летище София посрещна 7 милиона пътници за 2019
66 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Брансън поиска помощ за Virgin Atlantic

Собственикът на авиокомпаниите от групата Virgin, Ричард Брансън каза, че авиокомпаниите му във Великобритания и Австралия…
Меню