Boeing уволни директора си

21 прочитания

Уволнението на Денис Мюленбург стана в момент, когато аерокосмическият гигант се бори да подобри отношенията си с регулаторите и да спечели отново доверието към Boeing 737 MAX – на пътници и авиокомпании по света. Поста на Главен изпълнителен директор и президент от 13 януари ще заеме Дейвид Калун.


Решението за отстраняването на Мюленбург бе взето след драматична седмица на разочарования на Boeing: затварянето на завода в Рентън от януари провала на изпитателния полет на орбиталната капсула Starliner.

Оставката на Мюленбург от поста Главен изпълнителен директор и председател на Борда на директорите и влиза в сила незабавно.

Денис Мюленбург. Снимка: Boeing

Денис Мюленбург. Снимка: Boeing

„Под новото ръководство Боинг ще работи с подновен ангажимент за пълна прозрачност, включително ефективна и проактивна комуникация с Федералната авиационна агенция /FAA/, другите глобални регулатори и клиентите си”, се казва в съобщението на компанията, публикувано на 23 декември.

Денис Мюленбург бе председател на Борда на Boeing от 2015г.

Работи в Boeing от 1985, като 15 години – в района на Пъджет Саунд, Вашингтон, където е инженер и директор на търговските операции с гражданските самолети и военните програми на компанията.

Той е член още на борда на Caterpillar, на Съвета САЩ – Китай, председател на Аерокосмическата индустриална асоциация и е съветник в NASA.

Свързани теми

Предишна публикация
Embraer достави първия Praetor-500
Следваща публикация
Airbus закръгли поръчките на 1000
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню