Ryanair обяви новите дестинации от Гърция за 2020

36 прочитания

Ryanair обяви маршрутите си от Гърция до Франция, Италия и Германия на 16 октомври 2019г. В Атина търговският директор Дейвид О’Брайън каза, че до Гърция ще лети от общо 147 летища през следващото лято.

Новите полети включват 37 маршрута от Атина до Барселона, Нюрнберг, Мадрид и Тулуза.

От Солун полетите са 34, включително три нови до Прага, Бордо и Аман.

„Все още летим до Гърция, но по различен начин, отколкото възнамерявахме“, каза О’Брайън. Първоначалното намерение на Ryanair бе да растат през годината. Авиокомпанията „направи няколко предложения до различни правителства, за да увеличи трафика до 10 милиона пътници. Не успяхме, защото те не проявиха интерес“, каза търговският директор.

Ryanair се оплака отново от „много високите такси“ на 14-те регионални летища в Гърция, оперирани от Fraport. По въпроса за Хания авиокомпанията не изключва да отвори база там.

Сега гръцките бази на Ryanair са в Атина и Солун.

О’Брайън каза, че авиокомпанията „няма да се поколебае“ да се откаже от маршрути, които смята за твърде скъпи – включително популярните като Хамбург и Канарските острови.

Германия

Ирланският лоукост превозвач затваря базата си в Хамбург на 8 януари 2020г., но ще лети по 14 дестинации от германския пристанищен град. Напълно отменени са два маршрута – Хамбург-Верона и Хамбург-Краков.

От години Ryanair намалява операции от летищата в Германия. Сега обясни решението си със забавената доставка на 30 Boeing 737 MAX. Това според авиокомпанията я е принудило да намали операциите или напълно да затвори някои маршрути за зимата.

Освен това Германия обяви 75% увеличение на таксите върху самолетните билети от април 2020г. Мярката ще се отрази повече на нискоразходните авиокомпании, отколкото  на националната Lufthansa. Ryanair и авиационното лоби в страната протестира, но без резултат.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing намалява производството на 787, забавя 777X
Следваща публикация
2 нови самолета на всеки 2 седмици за Lufthansa Group следващите 10 години
36 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

TAP Portugal рестартира полетите

Португалският национален превозвач TAP Air Portugal обяви подновяването на операциите си, въпреки продължаващото развитие на…
Меню