Ryanair заплашен от европейска стачка

33 прочитания

Синдикатът на кабинния състав на Ryanair Португалия е в конфликт с авиокомпанията и призова за протести на европейско ниво след като обяви стачка на 29 март, 1 и 4 април. В преговорите се включиха синдикатите на кабинния състав във Франция, Германия, Испания, Италия, Белгия и Холандия.

Базираната в Ирландия нискоразходна авиокомпания, която изпълнява около 2000 полета дневно, никога не е изпитвала големи смущения заради стачки. Но след като за пръв път призна синдикатите в 30-годишната си история през декември, за да избегне протести по Коледа, главният изпълнителен директор Майкъл О’Лийри призна, че е подготвен за малки, локални стачки тази година.

Националният синдикат в гражданската авиация на Португалия SNPVAC обяви, че е предприел „необходимите стъпки за европейска стачка в Ryanair срещу условията на работа в ирландската компания“. Синдикатът протестира срещу ръководството на авиокомпанията, което според нея нарушава закона в Португалия като санкционира служителите в болнични или използва заплахи срещу тези, които не постигат целите си за продажби на борда. Португалският синдикат отхвърли също така решението на Ryanair да смени стачкуващите екипажи в Португалия със служители от други европейски бази. Агенцията по труда на Португалия обяви в неделя, че започва разследване на евентуални нередности. Синдикатът в Испания подкрепи решенията на синдиката в Португалия с призива си #Ryanairmustchange.

Снимка: Авиофорум

Свързани теми

Предишна публикация
Още нови възможности да летим през океана
Следваща публикация
Emirates пуска революционна прозрачна кабина през 2020
33 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

НАСА посочи 11 проблема в Starliner

Комисията на НАСА обяви за софтуерен проблем в Starliner, който би могъл да предизвика „катастрофален…
Меню