САЩ изпрати предложение за договор за F-16

21 прочитания

Министерството на отбраната съобщи, че е получило американското предложение за продажба на България на осемте изтребители F-16 Block 70.

Според съобщението на МО, „отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София днес, 17 юни, официално внесе в Министерството на отбраната предложениe за сключване на договор между България и САЩ за придобиването на осем изтребителя F-16 Block 70, въоръжение и свързаните с него системи за дългосрочна експлоатация и поддръжка, както и цялостна подготовка на пилоти и помощен персонал“.

„Предстои окончателно финализиране на предложението на американската страна съгласно националните процедури и внасянето му в Министерския съвет“, се казва още в съобщението.

Разбира се, не се дават най-важните подробности, като окончателната предлагана цена или дали в резултат от преговорите има промени по първоначално представената оферта с цел намаляване на цената.

Снимка: Lockheed Martin.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството одобри доклада за F-16
Следваща публикация
Bulgaria Air и Air Serbia разширяват код-шеър партньорството
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Emirates поръча по-малко боинги

Emirates ограничи ангажимента си да напазарува широкофюзелажни самолети за милиарди долари от Boeing. Най-голямата авиокомпания…

Lufthansa преговаря за 40% дял в ITA Airways

Германски и италиански източници потвърдиха пред Авиофорум, че в началото на годината действително са стартирали…
Меню