САЩ изпрати предложение за договор за F-16

21 прочитания

Министерството на отбраната съобщи, че е получило американското предложение за продажба на България на осемте изтребители F-16 Block 70.

Според съобщението на МО, „отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София днес, 17 юни, официално внесе в Министерството на отбраната предложениe за сключване на договор между България и САЩ за придобиването на осем изтребителя F-16 Block 70, въоръжение и свързаните с него системи за дългосрочна експлоатация и поддръжка, както и цялостна подготовка на пилоти и помощен персонал“.

„Предстои окончателно финализиране на предложението на американската страна съгласно националните процедури и внасянето му в Министерския съвет“, се казва още в съобщението.

Разбира се, не се дават най-важните подробности, като окончателната предлагана цена или дали в резултат от преговорите има промени по първоначално представената оферта с цел намаляване на цената.

Снимка: Lockheed Martin.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството одобри доклада за F-16
Следваща публикация
Bulgaria Air и Air Serbia разширяват код-шеър партньорството
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Emirates иска да погълне Etihad

Emirates се оглежда за възможности да погълне най-близкия си конкурент, Etihad Airways от Абу Даби,…

Lufthansa преговаря за част от TAP

Германската Lufthansa започна преговори за изкупуване на част от капитала на конкурента си TAP Air…

Boeing показа боен дрон

Американският авиопроизводител представи безпилотен военен самолет, разработен в Австралия. Дронът може да лети край изтребители…
Меню