Virgin Galactic отново е в играта

9 прочитания

Космическият апарат на Virgin Galactic, VSS Unity, извърши седмият си полет над пустинята Мохаве в рамките на подновената изпитателна програма преди първите туристически космически полети. Това е първият успешен полет на апарата от миналото лято насам, който имаше за цел да валидира промените и подобренията, направени по време на замразяването на програмата. Тестовете са включвали полет със скорост на границата на скоростта на звука, както и изпитания, които ще позволят по-голямо натоварване на пътническия апарат.

Кадри от третия изпитателен полет на VSS, преди около 10 месеца

След разкачането от кораба-майка VSS Eve на около 50 000 фута височина, пилотите насочиха Unity в стръмно спускане, при което е достигната скорост от Mach 0.9, която е пределна преди запускането на ракетните двигатели. Водният баласт, който е използван за симулиране на почти нормално за такъв тип полети тегло, е бил изхвърлен на около 22 000 фута височина. Проверена е била и тънката термална защита на кораба, който трябва да го предпазва от нагряване по време на ускореното триене при запуск на ракетните двигатели и навлизане обратно в атмосферата при свръхзвукови скорости.

От Virgin Galactic съобщават, че списъкът на чакащите космически туристи вече надхвърля 700 души, готови да платят по $275 000 за пътуване в околоземна орбита. Датата на първия комерсиален полет е все още неясна.

снимки: Virgin Galactic

Свързани теми

Предишна публикация
Панорама от Марс
Следваща публикация
Сондата на NASA на Марс откри структури, прилични на вкаменелости
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus спира А380

Европейският  производител обяви, че от 2021 няма повече да доставя А380, който не успя да…

Брансън поиска помощ за Virgin Atlantic

Собственикът на авиокомпаниите от групата Virgin, Ричард Брансън каза, че авиокомпаниите му във Великобритания и Австралия…

Предстоящо на 12 април 2019

За Деня на авиацията и космонавтиката 12 април 2019 няколко летища в България организират празници…
Меню