South African Airways банкрутира

19 прочитания

Изпадналият в затруднение официален превозвач на Южна Африка, South African Airways, банкрутира след като дълговете на компанията надхвърлиха $1.48 милиарда, повече от разполагаемите активи. Авиокомпанията свика извънредно заседание на борда на директорите си, на което ще бъде обсъдена продажбата на активи.

South African Airways (SAA) е държавна авиокомпания, която получава многобройни кешови инжекции, докато правителството отчаяно търсеше потенциални инвеститори, които да оздравят компанията. Всички потенциални такива обаче, включително Emirates, отказаха предложенията.

Сред активите на SAA са 46 активни самолета, от които 11 Airbus A330, някои от които са доставени чисто нови едва през тази година, и 16 Airbus A340. И, като допълнително усложнение на ситуацията, по-рано тази година изплуваха разкрития, че правителството не е водило коректно счетоводството на авиокомпанията и стойността на активите й.

Тъй като превозвачът е вече технически във фалит, намирането на потенциален инвеститор, който да съживи компанията, става невъзможно.

снимка: SAA

Свързани теми

Предишна публикация
Франция няма да продава дела си в Air France-KLM
Следваща публикация
Emirates иска да погълне Etihad
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus Defence and Space съкращава 2300 души

Военното подразделение на европейския аерокосмически производител започна разговори със синдикатите за планираното преструктуриране на компанията.…

Alitalia намалява маршрути и флот

Новият администратор на Alitalia информира синдикатите за планираното намаление на операциите на италианския превозвач. Самолетите…

Сеул ще спаси Asiana

Asiana Airlines явно ще бъде спасена от кредиторите си, водени от държавната корейска банка Korean…
Меню