F-35 се сблъска с KC-130 при дозареждане във въздуха

102 прочитания

Американски изтребител F-35 се е сблъскал с въздушен танкер по време на операция по дозареждане във въздуха в южна Калифорния. Пилотът на изтребителя е катапултирал, а самолетът е катастрофирал, съобщава The Drive.

Изтребителя е F-35B от състава на морската пехота и се е разбил в близост до Солтън Сий след сблъсък с въздушен танкер KC-130J, който на свой ред се е приземил аварийно в полето. Осемте членове на екипажа на цистерната са оцелели при аварийното кацане.

Изтребителят е катастрофирал в района на Salton Sea

От морската пехота потвърдиха, че катастрофата се е случила по време на операция по дозареждане във въздуха. В официалното съобщение се казва, че „около 16ч местно време F-35B е влязъл в контакт с KC-130J по време на опит за дозареждане във въздуха, в резултат на което изтребителя е катастрофирал. Пилотът на F-35 се е спасил и е в болница.“

Танкерът се е приземил аварийно в поле в района на военното летище Търмал

Танкерът KC-130J се приземил аварийно в района на летище Търмал и всички членове на екипажа са оцелели. Инцидентът се разследва.

Междувременно сайтът ATCLive публикува и пълен запис на комуникацията по време на инцидента, който можете да чуете в линка…

Свързани теми

Предишна публикация
Помните ли XB-70 Валкирия? Експерименталният гигант се раздвижи
Следваща публикация
Швейцария гласува за нов изтребител
102 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Къде са бъдещите MRO кадри в САЩ?

Къде американските компании могат да намерят бъдещите механици и техници за поддръжка и ремонт на самолетите?…
Меню