easyJet и Norwegian свързват мрежите си

9 прочитания

Две от най-големите нискоразходни авиокомпании в света, easyJet и Norwegian стартират партньорството „Worldwide by easyJet“, благодарение на което пътниците ще могат да свързват директно полети от регионалната мрежа на easy с междуконтиненталните полети на Norwegian в единна резервация.

Новата платформа е разработена от британския превозвач /който скоро ще бъде основно австрийски/ и позволява на пътниците на easyJet да резервират трансферни полети между easy и други превозвачи, сред които водещо е партньорството с норвежката авиокомпания. Norwegian оперира нискоразходни маршрути до Северна и Южна Америка и Азия. Новата система стартира на 13 септември и първоначално ще се фокусира върху трансферни полети на летище Гетуик в Лондон, където ще се възползва от съществуващия продукт „Gatwick Connects„. В кратки срокове easyJet се надява да разшири обхватът му и към други ключови летища в Европа, включително такива, където има достъп до междуконтиненталната мрежа на Norwegian, като CDG в Париж и Барселона. Мрежата на Norwegian към момента включва над 55 дестинации от Европа до САЩ, Азия и Южна Америка. От Гетуик дестинациите са 13, сред които 11 големи градове в САЩ, Сингапур и Буенос Айрес. Easy пък лети от Гетуик до над 100 от най-популярните дестинации в Европа.

Worldwide by easyJet разчита на „минимално време за връзка“ от 2 часа и 30 минути, което дава достатъчно време на пътниците за трансфер между полети и терминали. Ако пътник изпусне връзката си, то той ще бъде прехвърлен безплатно на следващия възможен полет. Технологичен партньор по реализация на платформата е компанията Dohop.

Свързани теми

Предишна публикация
Неволите на Ryanair
Следваща публикация
Turkish се оглежда за Boeing 747-8
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сеул ще спаси Asiana

Asiana Airlines явно ще бъде спасена от кредиторите си, водени от държавната корейска банка Korean…

Новият Bombardier Learjet 75 Liberty

Канадската самолетостроителна компания Bombardier представи на 9 юли новият си бизнес-джет – Learjet 75 Liberty.…
Меню