easyJet и Norwegian свързват мрежите си

9 прочитания

Две от най-големите нискоразходни авиокомпании в света, easyJet и Norwegian стартират партньорството „Worldwide by easyJet“, благодарение на което пътниците ще могат да свързват директно полети от регионалната мрежа на easy с междуконтиненталните полети на Norwegian в единна резервация.

Новата платформа е разработена от британския превозвач /който скоро ще бъде основно австрийски/ и позволява на пътниците на easyJet да резервират трансферни полети между easy и други превозвачи, сред които водещо е партньорството с норвежката авиокомпания. Norwegian оперира нискоразходни маршрути до Северна и Южна Америка и Азия. Новата система стартира на 13 септември и първоначално ще се фокусира върху трансферни полети на летище Гетуик в Лондон, където ще се възползва от съществуващия продукт „Gatwick Connects„. В кратки срокове easyJet се надява да разшири обхватът му и към други ключови летища в Европа, включително такива, където има достъп до междуконтиненталната мрежа на Norwegian, като CDG в Париж и Барселона. Мрежата на Norwegian към момента включва над 55 дестинации от Европа до САЩ, Азия и Южна Америка. От Гетуик дестинациите са 13, сред които 11 големи градове в САЩ, Сингапур и Буенос Айрес. Easy пък лети от Гетуик до над 100 от най-популярните дестинации в Европа.

Worldwide by easyJet разчита на „минимално време за връзка“ от 2 часа и 30 минути, което дава достатъчно време на пътниците за трансфер между полети и терминали. Ако пътник изпусне връзката си, то той ще бъде прехвърлен безплатно на следващия възможен полет. Технологичен партньор по реализация на платформата е компанията Dohop.

Свързани теми

Предишна публикация
Неволите на Ryanair
Следваща публикация
Turkish се оглежда за Boeing 747-8
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню