Bulgaria Air и Condor с нов SPA договор

81 прочитания

Националният превозвач обяви, че е сключил договор за продажба на билети за полети през Франкфурт до Карибските острови, Сейшелските острови, Малдивските острови, о-в Мавриций и Малайзия чрез немската Condor, част от Thomas Cook.

До Франкфурт – с Bulgaria Air и оттам до крайната дестинация – със самолет и екипаж на Condor Airlines.

Special Prorate Agreement (SPA) е вид интерлайн договор между две и повече авиокомпании и управлява начина, по който се разпределят разходите и приходите между тях. Той позволява на авиокомпаниите да предлагат полети до дестинации, които не обслужват и по този начин да разширяват мрежата си. Партньорствата от този тип позволяват на авиокомпаниите да станат по-конкурентни и да постигнат допълнителни обеми.

Thomas Cook сложи Condor Airlines на тезгяха в началото на годината и Lufhtansa заяви през май, че има интерес да я купи. Thomas Cook обяви, че продава печелившия си авиационен бизнес през февруари след като финансовите му резултати през 2018 показаха, че има нужда от средства, за да си покрие дълговете.

Condor лети от Германия и до САЩ – Сиатъл, Балтимор, Лас Вегас, Портланд, Минеаполис, Анкъридж, Ню Орлийнс, Питсбърг, Феърбанкс и Финикс.

Опитахме да си купим билет за 4 октомври до Сейшелските острови от София през сайта на Condor. Предложените полети включват превоз с Condor, Lufhtansa.

 

Condor-3

Засега не се съобщава откога стартира SPA договора на Bulgaria Air с Condor.

Не успяхме да купим билет за Сейшелските острови през сайта на българската авиокомпания. Намерихме обаче полет до Мавриций, който също е посочен като дестинация по договора с Condor, но се оказа, че се изпълнява през Париж с Air Mauritius.

Bulgaria Air-tickets

Снимка: Bulgaria Air.

Свързани теми

Предишна публикация
Holiday Europe: нов български чартър с амбиции
Следваща публикация
Втори самолет и 6 нови маршрута за Wizz от Варна
81 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air остава №1 в Румъния

Авиационният пазар в Румъния е един от най-динамичните и бързо развиващи се в Европа. Бързият…

Ryanair гледа към Африка

Лоукост превозвачът създава група авиокомпании в Малта. Ryanair прие да създаде базирана в Малта авиокомпания…
Меню