Сръбският регулатор спря експанзията на Turkish в Белград

44 прочитания

Сръбската ГВА отхвърли искането на Turkish Airlines за разкриване на четири допълнителни седмични честоти между Белград и Истанбул, с което общия брой на полетите по маршрута да стане 18 седмично. Допълнителните полети трябвало да започнат на 2 септември с микс от Боинг 737 и А320. Турският превозвач засега остава с досегашните два полета на ден по маршрута.

Въпреки че държавната администрация е в правото си да ограничи броя на полетите на турски авиокомпании по силата на двустранното споразумение между двете страни, този ход се приема повече като опит за предпазване на Air Serbia и Etihad Airways от конкурентните цени на Turkish по много от трансферните дестинации, които авиокомпанията предлага през Истанбул.

Turkish превозва над 350 000 пътници годишно между Белград и Истанбул

Turkish превозва над 350 000 пътници годишно между Белград и Истанбул

През февруари, отново сръбското ГВА отне разрешението на турския превозвач за полети с широкофюзелажните А330 между Белград и Истанбул, като ограничи капацитета до 250 места или максимум А321.

Към момента Turkish е на трето място по капацитет на летището в Белград, след Wizz Air и Air Serbia. Още една турска авиокомпания изпълнява полети до Белград, но от другото международно летище на Истанбул – Sabiha Gokcen. Pegasus Airlines лети пет пъти седмично по маршрута.

снимки: BEG

Свързани теми

Предишна публикация
Пилотите на Rynair ще стачкуват в първия петък на август
Следваща публикация
Нови правила на EASA за психично здраве на екипажите
44 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

BER може да отвори през 2020

Операторът на берлинското летище Бранденбург потвърди готовност да завърши мегапроекта догодина. В отчета си за…
Меню