Пилотите на Rynair ще стачкуват в първия петък на август

12 прочитания

Пилотите на лоукост превозвача Ryanair в Ирландия обявиха четвъртата си еднодневна стачка в един от най-натоварените дни на годината, съобщи The Independent.

Членовете на Асоциацията на пилотите IALPA ще спрат работа на 3 август и предупредиха, че може да продължат с протестите, освен ако ръководството на авиокомпанията „не промени стратегията си и не започне преговори по въпроса за базовите трансфери“.

Съобщението бе направено 3ч. след като авиокомпанията обяви, че тази зима съкращава с една пета базата си в Дъблин и загубата на 100 работни места за пилоти.

IALPA е част от синдиката Forsa.

Предишните стачки на пилотите на Ryanair доведоха до съкращенията на между 16 и 30 полета от Дъблин до Великобритания.

Пътниците бяха предупредени около 3 дни по-рано да търсят алтернативни полети с авиокомпанията или с други превозвачи, или да поискат възстановяване на парите.

 


В момента текат най-големите стачки в 34-годишната история на Ryanair. 600 полета в Европа бяха отменени в сряда и четвъртък, след като кабинният състав от Испания, Португалия и Белгия организира двудневен протест за подобряване на условията на труд и заплати.

Според правилата в ЕС пътниците имат право на 250 евро компенсация, когато полети на къси разстояния са отменени без двуседмично предупреждение.

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Thai Airways: най-добра икономична класа за 2018
Следваща публикация
Сръбският регулатор спря експанзията на Turkish в Белград
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ще продаде ли Lufthansa LSG Sky Chefs

Deutsche Lufthansa проучва възможностите да продаде кетъринговата компания LSG Sky Chefs, съобщава Bloomberg, цитирайки неназовани…

Icelandair изкупува лоукоста WOW Air

Icelandair Group обяви, че изкупува исландската нискоразходна авиокомпания WOW Air. Заедно двете авиокомпании ще държат…

Swissport закрива 4000 работни места

Швейцарската Swissport, най-голямата компания за наземно обслужване в света смята да закрие половината си работни…
Меню