Пилотите на Rynair ще стачкуват в първия петък на август

12 прочитания

Пилотите на лоукост превозвача Ryanair в Ирландия обявиха четвъртата си еднодневна стачка в един от най-натоварените дни на годината, съобщи The Independent.

Членовете на Асоциацията на пилотите IALPA ще спрат работа на 3 август и предупредиха, че може да продължат с протестите, освен ако ръководството на авиокомпанията „не промени стратегията си и не започне преговори по въпроса за базовите трансфери“.

Съобщението бе направено 3ч. след като авиокомпанията обяви, че тази зима съкращава с една пета базата си в Дъблин и загубата на 100 работни места за пилоти.

IALPA е част от синдиката Forsa.

Предишните стачки на пилотите на Ryanair доведоха до съкращенията на между 16 и 30 полета от Дъблин до Великобритания.

Пътниците бяха предупредени около 3 дни по-рано да търсят алтернативни полети с авиокомпанията или с други превозвачи, или да поискат възстановяване на парите.

 


В момента текат най-големите стачки в 34-годишната история на Ryanair. 600 полета в Европа бяха отменени в сряда и четвъртък, след като кабинният състав от Испания, Португалия и Белгия организира двудневен протест за подобряване на условията на труд и заплати.

Според правилата в ЕС пътниците имат право на 250 евро компенсация, когато полети на къси разстояния са отменени без двуседмично предупреждение.

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Thai Airways: най-добра икономична класа за 2018
Следваща публикация
Сръбският регулатор спря експанзията на Turkish в Белград
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Jet2 съкращава над 100 пилоти

Британската лоукост авиокомпания Jet2 освобождава пилоти от повечето си бази в страната, след като преговорите…
Меню