Демонстрации на Графа

20 прочитания

Демонстрации на военни способности на българските Военновъздушни сили с участието и на военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили се проведе на 26 април в Трета авиобаза „Граф Игнатиево“. Тя беше наблюдавана от участниците в изнесеното заседание на Военния комитет на ЕС.

На заседанието на Военния комитет на 28-те страни в ЕС са били обсъждани проектите за военна мобилност и сътрудничество между ЕС и ООН в мироопазващи операции и подкрепа за страните-партньори, съобщи МО в мейл. Военният комитет на ЕС е създаден през 2001  като най-висок орган, ръководещ всички военни действия в общността – планиране и провеждане на военни мисия в рамките на общата политика по сигурност и отбрана.

[foogallery id=“1840″]

В демонстрацията участваха военнослужещи от Граф Игнатиево, Безмер, Долна Митрополия, Враждебна, Пловдив, София.

На 25 април правителството одобри допълнителни 26 милиона лева за ремонт на МиГ-29. С тези пари ще се извършат плащания по рамковото споразумение с РСК МиГ за осигуряване на летателната годност на изтребителите. Темата за подновяване на процедурата по избор и закупуване на нов тип боен самолет за ВВС не е била обсъждана.

Чакането и протакането продължава…

Снимки: Пресцентър на Министерство на отбраната

Свързани теми

Предишна публикация
Катастрофа на C-130 Херкулес в САЩ
Следваща публикация
Индия обяви търг за изтребители
20 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

EasyJet и Airbus ще работят по е-самолет

Лоукост авиокомпанията и европейският производител подписаха на авиосалона в Дубай меморандум за съвместна работа по…
Меню