Air France-KLM също съкращават разходи

16 прочитания

Air France-KLM обявиха икономии за намаляване на загубите от спрените полети заради коронавируса. Les Echos пише, че Air France-KLM е съобщила за намаляване на разходите под формата на спиране на наемането на нови служители, несвързани с оперативната дейност.

KLM ще спре да наема нови служители и външни консултанти, ще забави новите ИТ проекти и плановете за преоборудване на офиси и ще намали значително разходите за командировки, обяви директорът Ерик Свелхайм в мейл до ръководството, цитиран от Ройтерс.

Air France-KLM обяви, че очаква епидемията да свие приходите й с 216 милиона щатски долара.

Air France ще съкрати 1500 работни места до края на 2022г., от които главно наземен персонал, съобщи АФП, позовавайки се на източници от синдикатите. Ще бъдат засегнати служители в Човешки ресурси, логистика, финанси и др., пише и Ла Трибюн.

Първите засегнати от епидемията бяха националните превозвачи от Европа, поддържащи полети от и до Китай като Air France-KLM и Lufthansa, както и компанията-майка на British Airways, IAG със спирането на дългите полети дотам.

Регионалните и лоукост авиокомпаниите също биха могли да изпитат трудности, например Ryanair, EasyJet, Wizzair, както и Turkish Airlines, които летят по 322 дестинации и Aegean в Гърция.

IATA прогнозира около 30 милиарда щатски долара по-малко приходи за авиоиндустрията в света.

От летищата Хийтроу в Лондон обяви, че е „загрижен за глобалните последици“, но не очаква „съществени негативни ефекти“ върху финансовите си резултати.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Qatar Airways и Air Malta с код шеър договор
Следваща публикация
Lufthansa започва икономии
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

737 MAX няма да полети скоро

Федералната авиационна администрация на САЩ /FAA/ се срещна с представители на регулаторните органи от целия…

EASA пуска 737 MAX да лети в Европа

Европейският регулатор се очаква да ресертифицира Boeing 737 MAX за полети на континента след промените,…
Меню