ЕС и Китай с нови авиационни договори

13 прочитания

Двустранният договор между Европейската комисия и Китай от 8 декември 2017 включва взаимни споразумения за улесняване на пазарния достъп.

Договорът предвижда премахване на ненужното дублиране на оценки и сертифициране на авиационните продукти от органите на гражданската авиация на двете страни. Освен това Китай ще позволи на европейски авиокомпании да летят до неговия пазар от всяка страна от ЕС с двустранен договор за авиоуслуги. Досега само авиокомпании, притежавани и контролирани от определена страна-член на ЕС можеже да лети до Китай.

Великобритания подписа исторически договор с Китай

Великобритания подписа първия от серията договори за открито небе, целящи насърчаване на търговията и туризма след Brexit.

Броят на директните полети от Великобпитания до най-гъсто населената страна в света се очаква да се увеличат с 50% до 150 седмично. Най-силно се увеличават полетите от регионалните летища на Острова, което трябва да подкрепи по-малките градове в северна Англия.

Министерството на транспорта в Лондон обяви на 11 декември 2017, че очаква „голям икономически подем“ от споразумението с Китай.

Едва миналата година летище Манчестер пусна първия директен полет до Китай между двете страни.

През 2016 обемът на товарите между Великобритания и Китай е над 74000 тона, превозени по въздух – 27% годишен ръст.

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ и ЕС разширяват сътрудничеството в авиационната сигурност и ATM
Следваща публикация
Latécoère ще доставя видео оборудване за 777Х
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню