Последен полет на 744 за United

149 прочитания

Приключи една епоха за United Airlines. Под полетен номер N118UA Boeing 747-400 на United Airlines, „Кралицата на небесата“ се приземи за последно след полет до Хонолулу, Хавай. За Оскар Муньоз, главен изпълнителен директор на базирания в Чикаго превозвач, това е знаменателен момент, защото този самолет е чудо на архитектурата и механиката, а още по-важното е, че успя да отвори пътуването по въздух за толкова много хора по света.

Последният полет на 744 на United не е съвсем точен. Самолетът излита от Сан Франциско с един час по-късно, заради проблем с климатичната система. Това обаче кореспондира с първия исторически полет на 747 на Pan Am, който също закъснява заради проблем с двигателите.

За последно сбогом, служителите на компанията се събраха за обща снимка и лепнаха стикери с оригиналното лого на авиокомпанията

За последно сбогом, служителите на компанията се събраха за обща снимка и лепнаха стикери с оригиналното лого на авиокомпанията

 

United получава първия си 747 през юни 1970 г. В пиковия момент на експлоатация през годините, авиокомпанията използва 56 Джъмбо-джета, преди да ги намали до 20 в началото на 2017 г. Самолетът, извършил последния полет (MSN 28811) е доставен през 1999 г. Въпреки, че през декември Delta също ще направи последния си полет със 747 между Сеул и Детройт, United държи рекорда за най-дълга експлоатация на 747 сред американските авиопревозвачи. Авиокомпанията заменя своите 747 с Boeing 777-300ER, като вече използва 10 самолета от новия тип и се очаква още 4 да влезнат в експлоатация през 2018 г.

снимки: boardingarea.com

Свързани теми

Предишна публикация
Uber и NASA във въздушния трафик
Следваща публикация
Qatar Airways купува близо 10% дял от Cathay Pacific
149 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню