Военновъздушен парад по белгийски

26 прочитания

Белгийските военно въздушни сили обявиха в социалните мрежи летателните трасета на самолетите и хеликоптерите, които ще вземат участие във военния парад за националния празник на Белгия 21 юли. Редът на прелитане, вида на машините, въздушните коридори, по които ще летят самолетите и хеликоптерите и военно-въздушните бази, откъдето те ще излетят, бяха огласени за първи път от новосъздаден акаунт в Туитър на отдела за публични събития на ВВС.

Белгийски демонстрационен F-16C от т.нар Squadron 1, който ще има специално участие в парада.

Белгийски демонстрационен F-16C от т.нар Squadron 1, който ще има специално участие в парада.

Това беше направено веднага след репетицията на авиошоуто на парада във вторник. В нея взеха участие само водачите на групи, като 15 машини от изтребители Ф-16 и транспортните С-130 до Ербъс 321, собственост на ВВС, участваха в тренировката, която целеше да се оттренира реда и формациите на ниското прелитане.

Маршрутите на военновъздушната част от парада над цялата страна

Маршрутите на военновъздушната част от парада над цялата страна

В самия парад ще се включат 35 самолета и хеликоптера. Според говорител на брюкселското летище „Завентем“ заради военното авиошоу се очаква за кратко въздушният трафик над Белгия да бъде нарушен. Националното летище ще спре да приема и изпраща граждански самолети за около 15 минути следобед, докато бойните машини се намират над столицата.

Военнотранспортен C-130 Херкулес на белгийските ВВС

Военнотранспортен C-130 Херкулес на белгийските ВВС

Белгия организира ниското прелитане над града всяка година. Авиационната демонстрация е част от големия военен парад, който тази година е под мотото „Гордеем се да служим“. 1600 военнослужещи, полицаи, спасители, военни медици, пожарникари, митничари ще дефилират на тържеството в центъра на града, което ще завърши с голяма заря.

Флагманът на белгийските ВВС - А321

Флагманът на белгийските ВВС – А321

Свързани теми

Предишна публикация
Свирепият B-1B на авиошоуто Ошкош 2017 /видео/
Следваща публикация
Швеция се оттегли от изтребителния конкурс в Белгия
26 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Демонстрации на Графа

Демонстрации на военни способности на българските Военновъздушни сили с участието и на военнослужещи от 68-ма…
Меню