Lockheed Martin показа базата в Грийнвил

76 прочитания

Американският производител покани първия си клиент на F-16 Block70, Бахрейн да посети завода в Грийнвил, Южна Каролина, където ще се произведат изтребителите, които и България купи.

Lockheed Martin официално стартира производството в Грийнвил на F-16 Block70/72 през ноември 2019. Заводът създаде стотици работни места и ще поддържа от над 400 доставчици в 41 щата.

Бахрейн е стартовият клиент на новата версия на Ф-16 Блок 70 с поръчка за 16 изтребителя. След него в същия завод ще бъдат произведени самолетите за Словакия, която поръча 14, а третият клиент на опашката е България с 8.

Мароко и Тайван обявиха намеренията си да купят същия модел и САЩ одобриха сделките съответно за 25 изтребителя Блок 72 и 66 самолета Блок 70.

Lockheed Мartin премести производството от Форд Уърт, Тексас в новопостроената база в Грийнвил, открита през април 2019.

 

  Сюзан Урц, вицепрезидент на програмата F-16 на Lockheed Martin каза, че е много горда с първия самолет F-16 Блок 70 и че първия, произведен в Южна Каролина изтребител ще бъде за военновъздушните сили на Бахрейн. „Решението на Бахрейн да поръча Блок 70 подчертава силата на 40-годишното партньорство и голямото търсене на F-16 днес по света”, каза вицепрезидентът на Локхийд Мартин Бриджет Лодърдейл.

На 17 декември Lockheed Martin покани посланика на Бахрейн в САЩ, шейх Абдула ал Халифа.

Свързани теми

Предишна публикация
Лондон разреши продажбата на Cobham
Следваща публикация
НАТО дава $1 милиард на Boeing за ъпгрейд на AWACS
76 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lockheed е оптимист за 2019

Американският авиопроизводител Lockheed обяви по-добри от очакваните тримесечни резултати и за втори път за три…
Меню