Royal Air Maroc се присъединява към One World

RoyalAirMaroc

Мароканският национален превозвач Royal Air Maroc се присъединява към глобалния алианс One World, предвождан от авиокомпаниите от групата IAG. Споразумението ще разшири значително обхвата на алианса на африканския континент, но също в Европа и Близкия изток. Мароканската авиокомпания става 14-и член на глобалния алианс, а сделката се сключва малко преди 20-ата годишнина на групата през февруари 2019. Това не е първата авиокомпания от континента в алианса, въпреки че първата е Comair – дъщерно дружество на British Airways в Южна Африка.

13-те настоящи членове на One World

13-те настоящи членове на One World

Мрежа

Присъединяването ще включва и дъщерното дружество на превозвача Royal Air Maroc Express, което извършва главно вътрешни и регионални полети. В Африка, авиокомпанията оперира по 40 вътрешни и международни маршрута, 34 от които ще са новост на картата на One World. Общия брой на дестинациите на авиокомпанията е 94, като в следващите 3 години възнамерява да ги разшири до 121.

Royal Air Maroc оперира на четири континента до над 97 дестинации

Royal Air Maroc оперира на четири континента до над 97 дестинации

Флот

Флотът на Royal Air Maroc включва 38 Боинг 737, 3 Боинг 767-300ER, и пет нови Боинг 787-8 Дриймлайнъра. Първият от още 4 удължени версии Боинг 787-9 се очаква да се присъедини към флота до края на 2018. Авиокомпанията разполага и с 20 регионални Embraer-a и ATR.

В рамките на няколко месеца ще бъдат обединени и програмите за лоялност на мароканския превозвач с останалите авиокомпании от Алианса, което ще позволи на пътниците да събират и използват натрупаните мили или точки за полети и услуги в цялата мрежа на One World.

Напълно обновената бизнес класа на Royal Air Maroc на борда на флагманите Боинг 787

Напълно обновената бизнес класа на Royal Air Maroc на борда на флагманите Боинг 787

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.