Lockheed е оптимист за 2019

Американският авиопроизводител Lockheed обяви по-добри от очакваните тримесечни резултати и за втори път за три месеца вдигна прогнозата си за годишната печалба, благодарение на повишено търсене на F-35 и ракети.

Компанията обявява отчета си след като САЩ извади Турция от програмата на F-35 след като Анкара купи руските ракетни комплекси С-400.

Турция бе включена в производството на новото поколение американски изтребители и доставяше стотици компоненти, включително части за дисплеите в кокпита и за колесниците.

Мениджмънтът на компанията уточни при публикуване на тримесечния отчет, че новата прогноза не включва „действията на американското правителство, свързани с Турция”.

Lockheed очаква продажбите на F-35 да следват траекторията на F-16 до 4600 самолета /доставени F-16 четвърто поколение от началото на програмата/.

Интересът по света към F-35 е огромен, особено в Близкия изток в очакване САЩ да разреши износа на технологии за региона, както в момента F-16 се продава на съюзниците там. Но продажбите на оръжие за Близкия изток трябва да отговарят на възможностите на Израел, така че да запази превес.

 

Продажбите на Lockheed Martin от авиокосмическото производство, най-голямото за компанията, се повиши с 4,3% до 5,55 милиарда щатски долара, благодарение на по-високото производство на F-35.

Lockheed достави през трите месеца на годината 29 самолета в сравнение с 25 за същия период на 2018.

България стана поредната страна, решила да купи F-16. Правителството одобри сделката, на която на 23 юли президентът наложи вето. Очаква се в края на седмицата ветото да се гледа в Народното събрание.

Снимка: Lockheed Martin.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook