GE Aviation съкращава 13 000 работници

GE-aviation
General Electric обяви, че ще съкрати 13 000 души от авиационното си подразделение, заради пропадането на поръчките и доставките на нови самолети, заради корона-кризата.

Съкращенията засягат около 25% от персонала на GE Aviation, втория по обем продажби производител на самолетни двигатели в света. Компанията произвежда някои от най-популярните двигатели за пътнически и военни самолети и осигурява поддръжката им по целия свят. Главният изпълнителен директор на компанията Дейвид Джойс каза, че съкращенията имат за цел да защитят бизнеса от сгромолясване, предвид изключително намалелите приходи от последните месеци. Съкращенията ще включват и доброволно освобождаване на служители, като ранно пенсиониране.

Предвид новината акциите на GE пропаднаха с 4% по време на търговията в сряда. Компанията е двойно експонирана пред кризата от #COVID19 – веднъж с производствената си дивизия GE Aviation и втори път с лизинговото дружество GECAS, което е второто по големина в света. В последната седмица на април GE обяви спад на приходите от 8% за тримесечието, а в GE Aviation спадът е от 13%.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook