Брюксел одобри директна помощ от 200 млн евро за Alitalia

27 прочитания
Европейският регулатор по конкуренцията одобри директния грант от 199,54 милиона евро за Alitalia, с които да си покрие щетите, свързани с пандемията от Covid и ограниченията за пътуване между 1 март и 15 юни 2020г, съобщи ЕК.

Разрешението се дава по Договора за функциониране на ЕС.

„Продължаваме да работим със страните-членки за намиране на работещи решения в подкрепа на компаниите в тези трудни времена в духа на правилата на ЕС. В същото време продължаваме разследването на подкрепа в миналото за Alitalia и оставаме в контакт с Италия за плановете й и изпълнението на европейските правила”, каза комисар Вестагер.

След като за пореден път беше на ръба на фалит, Alitalia беше спасена от правителството през май, но под условие за изпълнението на сериозна оздравителна програма

След като за пореден път беше на ръба на фалит, Alitalia беше спасена от правителството през май, но под условие за изпълнението на сериозна оздравителна програма

Комисията оцени мярката по Член 107 2B от Договора, позволяваща държавна помощ за конкретни фирми и сектори при извънредни обстоятелства. На 19 март 2020г. Брюксел прие Временна мярка за държавна помощ заради пандемията, която ще бъде в сила до декември.

ЕК продължава да разследва заемите от 900 милиона евро от 2017г за Alitalia и допълнителния пакет от 400 милиона евро от 2019г.

Свързани теми

Предишна публикация
Turkish няма да съкращава пилоти, намалява заплатите
Следваща публикация
Унгария купува товарен А330 за Wizz
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

South African Airways банкрутира

Изпадналият в затруднение официален превозвач на Южна Африка, South African Airways, банкрутира след като дълговете…

CryoSat 2 стана на 10г

На 8 април казваме честит рожден ден на сателита CryoSat-2 на Европейската космическа агенция (ESA)…

А340, А380: пенсиониране

Virgin Atlantic потвърди, че ще приземи останалия си флот от 5 самолета А340, докато Air…
Меню