Jeju Air си поръча 40 737 MAX

jejuair

Най-голямата лоукост авиокомпания в Южна Корея направи твърда поръчка за 40 боинга 737 MAX с опция за още 10, съобщи Flight Global. Поръчката е за 4,14 милиарда щатски долара.

Основаната през 2005 Jeju Air лети до големи летища в Азия, включително Япония, Китай, Тайван, Филипините, Виетнам, Тайланд и Гуам.

Лоукост превозвачът посочва в презентацията за инвеститорите, че новите самолети ще му осигурят икономии на гориво и поддръжка в сравнение с останалите 39 самолета 737-800 и възможност да оперира по по-дълги маршрути в Азия.

Някои поръчки могат да бъдат увеличени до по-големи 737 MAX 10, който може да бъде конфигуриранн с 230 седалки само икономична класа.

През ноември и две нискоразходни авиокомпании от Южна Корея, T’way Air и Jeju Air обявиха намерения да добавят маршрути в Азия, за да отговорят на растящото търсене.

T’way обяви на 18 ноември, че увеличава полетите си с 10 до Япония, Виетнам и Филипините.

Наскоро Boeing даде гаранции на операторите на Max и техните пилоти, че е разкрил напълно всички критични промени в ъпгрейднатия 737 след катастрофата с Lion Air.

Boeing продължава разследването на инцидента и досега е дал два пъти информация по процедурите за ситуацията около автоматичната система за предотвратяване на срив.

Southwest Airlines, American Airlines, Norwegian Air Shuttle и United Continental са сред другите оператори на MAX.

 

Снимка: JejuAir.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook