Air Baltic с два седмични полета Рига-Бургас

134 прочитания

Програмата е между май и септември 2023г

Авиокомпания Air Baltic обяви 20 нови връзки за летния сезон от Рига, Талин, Вилнюс и Тампере, сред които и до България.

Полетите Рига-Бургас са планирани от 2 май до септември.

Графика и данни: AirBaltic, 5 април 2023г

Лятната програма на превозвача от Латвия е най-мащабната в нейната история и започна от 2 април 2023 с полет до Истанбул.

За пръв път от 12 години Air Baltic се завръща в Белград и за пръв път ще лети до Черна гора.

Авиокомпанията лети с 39 А220-300 по 70 дестинации в Европа, Скандинавия и Близкия изток.

Air Baltic няма никакви приходи от Русия, нито от Украйна, но ситуацията не е лека след пандемията, каза директорът Мартин Гаус за Ричард Куест от CNN.

„Миналото лято бяхме засегнати, защото хората смятаха Балтика за военна зона. Така разправяха медиите. През последното тримесечие на миналата година обаче напълно се справихме с това главно като дадохме на Lufthansa Group и SAS да летят с 14 от нашите самолети“.

„Тази година нещата се промениха, възстановихме се с изключение на полетите до Украйна и Русия. Подновяваме старите маршрути до Грузия, Баку. Открихме полети до Ереван и летим до Дубай. Заобикаляме района, защото се налага, но се възстановихме“, каза Гаус.

Графика: Flightradar24 2 за 5 април 2023г

„Предизвикателствата за нас са на изток и на юг: между руския Калининград и границата с Беларус има само 8 км и бихме могли да използваме този коридор. Но той разбира се, е много натоварен. Затова заобикаляме на юг и на запад. Някой път се налага първо да отидем до Швеция и след това да слезем на юг до Европа заради задръстването в коридора между Калининград и Беларус. Там има много трафик и ако не получиш слот, минаваш през Швеция“.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz Air се завърна в Истанбул
Следваща публикация
Разрушени самолети при сраженията в Судан
134 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Germania фалира

Нискоразходната авиокомпания отмени всички полети на 5 февруари и обяви банкрут, съобщи Germania на сайта…
Меню