Boeing продава 200 737 МАХ в Индия

28 прочитания

Boeing приключи сделка за поръчка на 200 737 МАХ от новия собственик на Air India Tata Group. Очаква се тя да включва 40-50 самолета МАХ, които са били направени за китайски авиокомпании, но така и не доставени заради търговските напрежения, но говорител на Боинг не потвърди.

Преговорите за модернизацията на Air India в последните седмици се разгорещиха, след като ръководството искаше пълна промяна, включително подмладяване на самолетите за дълги полети с А350 и В787 и лизинг на 777 за международните полети.

Индия е критично важен пазар за производителите Boeing и Airbus, особено при затрудненията, които Китай изпитва заради ковид в момента. Най-големият клиент на Airbus A320neo от Индия е IndoGo. Затова за Boeing е много важно да запази по-добро присъствие в страната.

Air India, създадена от основателя на Tata преди век бе национализирана през 50-те години и от 15 не е излизала на печалба. Сега авиокомпанията е в началото на трансформация, която трябва да повиши пазарния й дял в Индия от 9% на 30%.

Свързани теми

Предишна публикация
Пътят към сертифицирането на Boeing 737 MAX 7 и 10 се разчисти
Следваща публикация
China Eastern получи първия редовен Comac C919
28 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lufthansa поръча още neo

Lufthansa поръча самолети за близо $1 милиард. Германската компания обяви поръчка за три А320 за…

Embraer продаде над 300 E-Jets

Бразилският самолетостроител Ембраер сключи сделки за над 300 нови самолети на стойност над $15 милиарда…
Меню