Boeing продава 200 737 МАХ в Индия

28 прочитания

Boeing приключи сделка за поръчка на 200 737 МАХ от новия собственик на Air India Tata Group. Очаква се тя да включва 40-50 самолета МАХ, които са били направени за китайски авиокомпании, но така и не доставени заради търговските напрежения, но говорител на Боинг не потвърди.

Преговорите за модернизацията на Air India в последните седмици се разгорещиха, след като ръководството искаше пълна промяна, включително подмладяване на самолетите за дълги полети с А350 и В787 и лизинг на 777 за международните полети.

Индия е критично важен пазар за производителите Boeing и Airbus, особено при затрудненията, които Китай изпитва заради ковид в момента. Най-големият клиент на Airbus A320neo от Индия е IndoGo. Затова за Boeing е много важно да запази по-добро присъствие в страната.

Air India, създадена от основателя на Tata преди век бе национализирана през 50-те години и от 15 не е излизала на печалба. Сега авиокомпанията е в началото на трансформация, която трябва да повиши пазарния й дял в Индия от 9% на 30%.

Свързани теми

Предишна публикация
Пътят към сертифицирането на Boeing 737 MAX 7 и 10 се разчисти
Следваща публикация
China Eastern получи първия редовен Comac C919
28 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ICBC поръча 80 самолета A320

Китайският специалист за самолети под наем потвърди поръчка за 80 самолета от семейството на А320…

Boeing обяви за 50 приземени 737NG

Популярните самолети бяха приземени след откриване на пропуквания в тях. Австралийската Qantas е последната, която…
Меню