Саудитска Арабия отваря небето за израелски самолети

76 прочитания

Страната ще допуска прелитания на самолети от всички израелски въздушни превозвачи

Саудитската Генерална агенция за гражданска авиация обяви на 15 юли, че въздушното пространство на страната е вече отворено за всички превозвачи, които отговарят на изискванията за прелитане, установени от международните конвенции за гражданското въздухоплаване, според които не се допуска дискриминация на база произход по регистрация на дадено въздухоплавателно средство.

В съобщението, цитирано от Airlive се казва, че решението на агенцията има за цел да допълни консолидацията на позицията на саудитското кралство, като един от световните хъбове на гражданската авиация между 3 континента и подобряване на международната свързаност.

С обявяването на политиката на открито небе от страна на Рияд се откриват нови възможности за израелските превозвачи, които вече няма да заобикалят огромното въздушно пространство на страната при изпълнение на полети до Азия и Африка.

Американският президент Джо Байдън беше сред първите, които приветства саудитското решение, взето в навечерието на пътуването му именно от Израел към Рияд в рамките на кратка близкоизточна обиколка.

Свързани теми

Предишна публикация
Ukraine International възобновява някои полети
Следваща публикация
British отменя още над 10 000 полета
76 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню