Ukraine International възобновява някои полети

162 прочитания

Авиокомпания оперира чартърни полети, за да поддържа приходите по време на войната

Част от самолетите на украинската национална авиокомпания Ukraine International Airlines започнаха да изпълняват чартърни полети от трети страни, за да възобновят приходите на превозвача, съобщава Flight Global.

Един от нейните Boeing 737-900 с регистрация UR-PSL вече извършва полети от летище Катовице в Полша до туристически дестинации, като Малага, Ресифе, Анталия, Тенерифе, Тирана, Лас Палмас и Джерба. Самолетът ще лети и от други полски летища, като Варшава, Краков и Ржешов.

Междувременно от края на май друг Боинг 737 е лизингован от латвийската авиокомпания Air Baltic.

Очаква се в традиционно силния летен сезон още от 18-те самолета Боинг 737 на украинския оператор да се включат на мокър лизинг в кампаниите на други европейски авиокомпании, особено в сянката на засилващата се авиационна криза на континента, породената от липсата на персонал както по летищата, така и сред превозвачите.

Боинг 737-800 на SkyUp Airlines, който лети за Wizz от София. /снимка: Ангел Александров/

Междувременно някои от самолетите на друга украинска авиокомпания – нискоразходната SkyUp, също летят на европейския пазар. Един от тях – Боинг 737-800, който кацна в София непосредствено след началото на войната, вече изпълнява полети от българската столица от иметои в мрежата на Wizz Air.

Свързани теми

Предишна публикация
Пилотите на SAS стачкуват за по-добри условия на труд
Следваща публикация
Саудитска Арабия отваря небето за израелски самолети
162 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

София – Осло от лятото на 2023

Базираната в Норвегия нискоразходна авиокомпания Norwegian Air Shuttle открива нов маршрут между летище София и…
Меню