Airbus се надява да реши спора с Qatar

95 прочитания

Намираме се в неприятна ситуация с Qatar, който е много важен клиент на Airbus, каза директорът на европейския производител Гийом Фори в интервю за Блумбърг по време на авиосалона в Сингапур. „Трябва да се защитим, но очевидно ще работим с всички сили, за да намерим решение, защото искаме да останем с Qatar Airways“, каза Фори.

Qatar има претенции към сигурността заради боята на А350, а Airbus отрича това да е причина за приземяването на 21 самолета от регулатора в Катар. Qatar Airways отказа да приеме останалите самолети, поръчани от този модел и поиска 600 милиона щатски долара компенсации за приземените.

Спорът стана причина за безпрецедентния отказ на Airbus да изпълни договора си за доставка на 50 A321neo за катарците. Те, от своя страна, не се поколебаха в рамките на по-малко от две седмици да сключат договор за двойно повече самолети със заклетия противник – Боинг.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Embraer спря E175-E2 за още 3 години
Следваща публикация
Airbus предвижда 17 620 нови самолета в Азия до 2040-а
95 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus замразява А320neo-plus?

Airbus се отказва да развива А320neo-plus и A321neo-plus, включващи по-дълги и модернизирани модели. Изненадващотото решение…

Airbus Defence and Space съкращава 2300 души

Военното подразделение на европейския аерокосмически производител започна разговори със синдикатите за планираното преструктуриране на компанията.…

Airbus събра 22 стартъпа в BizLab

Петата акселераторна програма на Airbus дава платформа за развитие на нови технологии и начини на…
Меню