Като на кино – пилот бе спасен от връхлитащ влак в последния момент

157 прочитания

Кадри, които изглеждат, като извадени от холивудски блокбъстър се появиха в интернет и показват впечатляващата спасителна акция, която лосанджелистката полиция е провела, след като Cessna 172 се разби на ЖП прелез.

Според полицията на Лос Анджелис, около 14,09 часа местно време на 9 януари 2022 г., лек самолет Cessna 172 (с регистрация N8056L) се разбива на ЖП прелез, недалеч от летище Уайтман. Веднага след излитането машината е загубила мощност на двигателя.

Пилотът, който е и единствен на борда, е направил опит за аварийно кацане, но машината се разбива на ЖП прелез. Летецът не е можел да напусне сам самолета. На помощ се притичват няколко полицаи от близкия участък. Докато те се опитват да извадят ранения от разбилия се самолет, към прелеза идва пътнически влак.

На кадрите, които полицията на Лос Анджелис публикува, се вижда, че полицаите успяват да измъкнат ранения буквално секунди, преди падналата Cessna да бъде пометена от влака. Части на самолета се разлитат в различни посоки, а цялото страховито зрелище е заснето от множество минувачи и шофьори.

Според официалните съобщения, пилотът на разбилият се самолет е с травми, но без опасност за живота. Няма други пострадали, както сред намиращите се наблизо, така и сред пасажерите на влака. Естеството на инцидента се разследва.

Свързани теми

Предишна публикация
ATR-42 на Olympic излезе от пистата на остров Милос
Следваща публикация
Ту-204 унищожен при пожар в Ханжоу
157 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

FedEx обяви стипендии за $2,5 милиона

Американската куриерска компания FedEx, която има най-голямата в света транспортна мрежа, отдели 2,5 милиона щатски долара…

Къде са бъдещите MRO кадри в САЩ?

Къде американските компании могат да намерят бъдещите механици и техници за поддръжка и ремонт на самолетите?…

Преговорите за F-16 започват

Министърът на отбраната Красимир Карачаканов е разговарял с производителя Lockheed Martin за детайлите по сделката,…
Меню