Канадската WestJet ще вози само ваксинирани пътници от 30 октомври

72 прочитания

Канадската авиокомпания Уестджет съобщи на 23 октомври, че от 30 число на същия месец въвежда задължителна политика на ваксинация, както за всичките си служители, така и за пътниците на превозвача.

Решението е в унисон с директивите на канадското правителство, което въведе задължителен мандат за ваксинация на всички служители във федерално регулираните транспортните сектори на страната, сред които е гражданската авиация.

Нискоразходната авиокомпания реши да действа още по-директно, като едновременно въвежда и задължителна ваксинация на всички пътници от същата дата – 30 октомври.

„Въвеждането на тази политика става крайъгълен камък в усилията на цялото ни общество и индустрията за преодоляване на ограниченията и свобода на придвижване в рамките на напълно ваксинирана екосистема,“ каза президентът на групата WestJet Ед Симс.

Той добави, че авиокомпанията е предприела всички необходими мерки, за да предупреди клиентите си за новите изисквания преди те да са се насочили към летището за полет.

Само за удобство, авиокомпанията ще въведе задължителната ваксинация за пътниците си в две фази, като при първата от 30 октомври до 29 ноември ще се допускат до пътуване всички ваксинирани или тези с валиден негативен PCR тест до 24 часа преди полета. Във Фаза 2 от 30 ноември ще се допускат само ваксинирани пътуващи на възраст над 12 години с много малко изключения и само при доказаха необходимост.

Междувременно канадските власти са на финалната права за въвеждането на стандартизиран дигитален ваксинационен паспорт, който ще се превърне в универсалния документ за пътуване в пост-пандемичната обстановка.

Свързани теми

Предишна публикация
Прекратиха експлоатационната годност на летище „Баховица“
Следваща публикация
ГД ГВА обяви конкурси за превозвачи от София до Бангкок и Мале
72 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню