Swiss ще иска ваксиниране срещу COVID-19 за всичките си екипажи

69 прочитания

Swiss става поредната авиокомпания, която ще задължи всички свои екипажи да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. За това пише Flightglobal.

Основната причина, която Swiss изтъква, е усложняването около извършването на полети по света, тъй като все повече места изискват ваксинация при пилотския и кабинен състав. Крайният срок за ваксинацията е 15 ноември 2021 г., съобщават от превозвача, който е част от Lufthansa Group.

От превозвача казват още, че са нужни спешни мерки, за да може да се поддържа глобалната мрежа на компанията. Според Swiss, сложността да се менажират екипажите, при все по-различните и все по-строги изисквания при някои дестинации, е изключителнa. А това може да застраши изпълнението на различни дестинации и ефективно да раздели екипажите на две категории, които няма да са равностойни.

Дава се конкретен пример с Хонконг, която се превръща в първата дестинация, която изисква задължителна ваксинация срещу COVID-19 за всички екипажи, като това вече е влязло в сила. Въвеждането на подобни изисквания на все повече места, ще направи практически невъзможно обслужването на маршрути до тях, твърдят от Swiss.

От превозвача настояват, че задължителната ваксинация на пилотския и кабинния състав е в съответствия със споразуменията постигнати в колективния им трудов договор, като решението е било взето след ясен диалог със засегнатите служители.

Авиокомпании, като Cathay Pacific, Frontier Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Singapore Airlines и United Airlines вече са взели сходни мерки. Те вероятно няма да са последните, но други оператори, засега, заявяват, че нямат намерение да изискват от служителите си ваксинация.

Свързани теми

Предишна публикация
Трафикът в небето на Европа расте през септември
Следваща публикация
Новият италиански национален превозвач получи лиценз
69 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню