Украински самолет е отвлечен от Кабул за Иран

72 прочитания

Украински военнотранспортен самолет, пристигнал в Афганистан, за да евакуира украински и други граждани от Кабул, е бил отвлечен от неизвестни лица и принуден да отлети за Иран, съобщи украинският заместник-министър на външните работи Йевгений Йенин.

По неговите думи: „Самолетът ни бе практически откраднат миналата неделя от неизвестни лица, като във вторник той е прелетял до Иран, превозвайки неуточнен брой неизвестни лица към Иран, вместо да евакуира украински граждани.“ Следващите опити за евакуация също се оказали неуспешни, защото украинците не успели да се доберат до летището в Кабул.

По думите на заместник-министъра, похитителите били въоръжени и принудили екипажа за изпълнява желанията им. Той не уточни дали Киев ще търси международен арбитраж по случая, както и къде се намира самолетът в момента. Миналата неделя украински военнотранспортен самолет е евакуирал 83 души от Кабул до Киев, като в Афганистан са останали още най-малко 100 украинци, които също трябва да бъдат изведени от страната.

Свързани теми

Предишна публикация
Northrop Grumman показа B-21 Raider
Следваща публикация
Словения купува Спартани
72 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню