Wizz Air стартира полети от Пловдив

575 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви днес, 19 август 2021 г., че стартира първите си полети от и до Пловдив.

Започвайки от началото на ноември 2021 г., авиокомпанията ще оперира три изцяло нови маршрута от Града на тепетата до Лондон Лутън, Дортмунд и Меминген.

„Изключително сме развълнувани и щастливи да посрещнем Пловдив в нашето голямо семейство и да започнем да летим от този красив български град. Днешното разширяване на нашата мрежа допълнително подчертава ангажимента ни към местния пазар и амбицията ни да предложим на българските пътници все по-интересни и безопасни възможности за пътуване до нови дестинации както с цел ваканция, така и бизнес.“, коментира Андраш Радо, старши мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air.

Линията Пловдив – Лондон Лутън ще стартира на 3 ноември и ще се обслужва в дните понеделник, сряда и петък. Полетите излитат в 15,30 часа местно време от Лутън и се приземяват в Пловдив в 20,50 часа. Обратният полет излита от българския град в 21,25 и каца в Лутън в 22,50 часа местно време.

Линията Пловдив – Дортмунд ще се обслужва в дните вторник и събота. Самолетите излитат от Германия в 09,30 часа и се приземяват в Пловдив в 13,10 часа. Обратният полет е излита в 13,40 часа и се приземява в Дортмунд в 15,25 часа местно време.

Линията Пловдив – Меминген също ще се обслужва в дните вторник и събота. Полетът стартира в 09,15 часа от Германия, приземява се в 12,25 часа в Пловдив, а обратният полет е в 12,55 часа с кацане в Меминген в 14,15 часа.

Линиите до Дортмунд и Меминген стартират от 6 ноември 2021 г.

Билетите за новите линии са вече в продажба.

Летище Пловдив бе сериозно модернизирано през 2009 г., когато бе изграден изцяло нов пътнически терминал. Натоварването на летището, обаче е повече от слабо. През 2019 г. там преминаха едва 77 000 пасажери, а през миналата 2020 г. – малко над 42 000. В момента, Ryanair извършва  редовни полети до там по единствената линия Пловдив – Лондон Станстед.

Свързани теми

Предишна публикация
Прототип на руския Ил-112 катастрофира край Москва
Следваща публикация
Летище София ще се опита да насърчи междуконтиненталните полети
575 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

И Monarch Airlines е пред банкрут

Петата по големина авиокомпания във Великобритания, Monarch Airlines е пред колапс, съобщават британски медии и…
Меню