Ryanair ще наеме 2000 пилоти до 3г

208 прочитания

Най-голямата авиокомпания в Европа започва най-мащабното наемане на екипажи на континента. Ryanair има нужда от пилоти за своите Boeing 737 MAX, които започна да получава през юни, съобщи авиокомпанията на 12 юли.

Новонаетите това лято екипажи трябва да сформирани до следващата година.

Ryanair има 210 поръчани самолети Boeing 737 MAX и вече получи първия си Boeing 737-8200 Gamechanger.

„Инвестицията в нови самолети във фазата на възстановяване от пандемията от Covid-19 задълбочава ангажимента ни да сме най-зелената и чиста голяма авиокомпания в Европа“ съобщава превозвачът.

Директорът Майкъл О’Лиъри обяви в началото на юли, че авиокомпанията наблюдава силно възстановяване на германските туристически пътувания, както и тези от Бенелюкс и Скандинавия за плажовете на Португалия, Испания, Гърция и Италия и очаква търсенето да продължи през юли и август.

Повечето отворени позиции за командири на полет ще бъдет заети от собствени кадри чрез повишения, което създава възможности за смяна на вторите пилоти и наемане на съвсем млади пилоти, които могат да започнат кариерата си в Ryanair, съобщава още авиокомпанията.

Обучението ще бъде през 2021г., за да са подготвени екипажите за лятото на 2022г за разпределение в базите в цяла Европа.

Търсят се пилоти с различен опит за различните позиции, включително и без такъв, до 65г, граждани на ЕС, владеещи английски език. Ryanair изрично не иска да набира граждани на Великобритания за този кръг наемане на работа.

Ryanair си партнира с Airline Flight Academy от Дъблин в трейнинга за Boeing 737.

Повече на careers.ryanair.com/pilots.

Свързани теми

Предишна публикация
Air France-KLM поръчва 160 самолета
Следваща публикация
Condor избра А330-900 за далечния си флот
208 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

KLM поръча 35 Embraer E195-E2

Поръчката на 100-годишната холандска авиокомпания е за 2,48 милиарда щатски долара и включва 21 твърди…

EASA може да одобри MAX през януари

Ако тестовите полети показват, че Boeing е поправил забележките след трагичните катастрофи преди 2г, европейският…
Меню