Alaska Airlines влезе официално в алианса One World

63 прочитания

Американската авиокомпания получи покана за присъединяване към One World преди само осем месеца.

Alaska Airlines е вече официално 14-я член на алианса One World от 31 март, което ще улесни достъпа на нейните пътници до над 1000 дестинации в 170 държави.

За първи път в 89-годишната си история една от най-старите световни авиокомпании влиза в подобно обединение, само осем месеца след като получи официалната си покана през юли 2020-а.

„Присъединяването към алианса One World е присъединяване към най-добрите авиокомпании в света,“ каза CEO-то на компанията Бен Миничучи

По неговите думи, това ще трансформира бизнесът на авиокомпанията в истински глобален и ще даде възможност на милиони нови пътници по света да се качат на нейните самолети.

Заради пандемията събитието беше отбелязано само с виртуална церемония, но представители на всички останали членове на алианса поздравиха Alaska, като техни служители и кабинни екипажи се включиха в предварително уговорен видеозапис на набралия популярност Safety Dance на Alaska – новото видео на авиокомпанията с инструкциите за безопаност на борда.

Благодарение на присъединяването, Alaska ще добави към програмата си лоялност пътуванията с още 7 авиокомпании, а нейните полети ще могат да се ползват за трупане на точки за лоялност в програмите на 5 авиокомпании от алианса, включително Avios.

Alaska Airlines има изцяло Боинг флот от семейството 737

Присъединяването към OneWorld е важен стратегически успех за базираната в Сиатъл авиокомпания, която се бори за доминация на собствения си западноамерикански пазар с най-големия американски превозвач – базираната в Атланта Delta Airlines.

Партньорството открива нови хоризонти за сътрудничество, включително с American Airlines, която също е част от OneWorld. Това вече се случва, след като АА обяви старта на директна линия между Сиатъл и Лондон-Хийтроу още от 1 април.

Въпреки че е регионален превозвач и няма широкофюзелажни самолети във флота си, Alaska е петата по големина авиокомпания в САЩ и лидер в западните щати от Вашингтон до Калифорния.

Припомняме, че членове на OneWorld са: Alaska Airlines, American, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, S7 Airlines и Sri Lankan Airlines. Fiji Airways е асоцииран партньор.

Свързани теми

Предишна публикация
Румънската Blue Air получи първия си 737 MAX
Следваща публикация
Три лъва на борда на Pilatus PC-12
63 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Въздушното карго търси ниша

Въздушният трафик на товари отново спада през февруари и индустрията регистрира най-слабия си месец на…
Меню