Volocopter набра 242 милиона долара

20 прочитания

Германският стартъп иска да предложи нов обществен транспорт - превоз VTOL

Германската компания, планираща да пусне въздушни таксита си осигури финансиране, за да продължи в изключително конкурентната среда, в която иска да стане първата, предлагаща търговски полети.

Новите инвеститори са тол компания и летищния оператор Atlantia, производителят на гуми Continental, NTT и фондове, съобщи Volocopter.

В момент, когато масовите пътувания със самолети, влакове и автобуси са на историческо дъно в разгара на пандемията, този стартъп се опитва да предложи нов обществен транспорт – превоз с електрически хеликоптер VTOL.

Производителят планира да стартира търговски операции в Сингапур през 2023 с продажба на билети за 15-минутни туристически полети, които са вече в продажба за по 300 евро. Париж също би искал да си осигури електрически въздушни таксита за Олимпиадата през 2024г.

Очаква одобрението на американската агенция за гражданско въздухоплаване FAA, което би й дало възможност да лети в градове като Лос Анджелис, Ню Йорк, Сан Франциско или Вашингтон в следващите 2-3г.

До момента компанията е подкрепяна от Daimler AG и Geely Automobile Holdings Limited, DB Schenker и подразделението за рисков капитал на производителя на чипове Intel Corp.

Свързани теми

Предишна публикация
Спадът на трафика в Европа до 64% от 2019
Следваща публикация
Каргото се възстанови на предпандемични нива
20 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lufthansa преговаря за част от TAP

Германската Lufthansa започна преговори за изкупуване на част от капитала на конкурента си TAP Air…

Най-голямото призрачно летище в света

Германия има репутацията на високотехнологична, високоефективна и изключително прецизна държава, в която строителството на каквото…
Меню