Т4 на Хийтроу остава затворен до края на 2021г

40 прочитания


Едно от най-важните летища в света, лондонското Хийтроу реши за остави Терминал 4 затворен заради срива в броя на пътниците.

Графика: Юроконтрол към 7 декември 2020г.

Пътническият трафик намаля с 88% до 747 000 души на годишна база за ноември, поради карантината въведена за пристигащи от много страни и новия локдаун във Великобритания.

Графиката показва, че към 7 декември 2020 трафикът /в тъмно синьо/ е с 60% под нивата от 2019г /в светло синьо/ и леко се ускорява.

На 10 декември страната въведе изискване за карантина и за пристигащите от Канарските острови.

Хийтроу реши да затвори терминал 3 през април и терминал 4 – през май. Всички полети бяха пренасочени към терминали 2 и 5.

Летището въведе програма за икономии и спря инвестициите, но продължава да иска от правителството помощ, за да запази работните места. Сега Хийтроу настоява да бъде освободено от данъци и за премахване на туристическия данък за безмитно пазаруване от 1 януари.

Летището защитава и въвеждането на бързи тестове преди полет, за да се прекратят карантините. В тази посока работи с British Airways, Virgin Atlantic и американските авиокомпании American Airlines и United.

Свързани теми

Предишна публикация
Москва, Лондон, Истанбул, Париж най-натоварени през декември
Следваща публикация
Берлинското летище Тегел затвори
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню