Без много шум, 737 Max започна отново да оперира

45 прочитания

Без фанфари, на 9 декември 2020 г., Boeing 737 Max се върна към регулярни пътнически полети, след почти 20 месеца на земята. Това стана в Бразилия от местната нискотарифна авиокомпания Gol.

Първият полет e бил осъществен между Сао Пауло и Порто Алегре. От компанията, обаче не обявиха предварително кой ще е първият техен полет с Boeing 737 Max. От Gol са отказали коментар за Reuters.

Американската федерална авиационна агенция FAA възстановиха типовия сертификат на модела 737 Max на 18 ноември и издадоха директива за летателна годност, която трябва да бъде приложена на наличните самолети от типа.

Бразилските авиационни власти вдигнаха забраната за полети с 737 Max в края на ноември и от Gol обявиха, че в скоро време ще възстановят полетите си. Авиокомпанията е единствената, която оперира със 737 Max в страната.

Boeing 737 Max бе спрян от полети в средата на март 2019 г., след две фатални катастрофи.

Очаква се постепенно операциите с типа да се възстановят по света. American Airlines вече обяви, че на 29 декември 2020 г. ще изпълни първия си полет.

Свързани теми

Предишна публикация
Полетя новата модификация на руския Ил-114
Следваща публикация
Etihad спира полетите до Белград. Делът му в Air Serbia под въпрос
45 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ванеса Хъдсън оглави Qantas

Австралийската авиокомпания номинира за пръв път в 130-годишната си история жена на поста изпълнителен директор.…

Boeing трябва да провери 737 NG

Американската Федерална авиационна администрация /FAA/ нареди на производителя да провери за пукнатини най-използваните самолети от…
Меню