Boeing прехвърля цялото производство на 787 в Южна Каролина

13 прочитания

Boeing ще прехвърли цялото производство на своя модел 787 Dreamliner в завода си в Чарлстън, Южна Каролина с цел спестяване на разходи. Това съобщи днес, 1 октомври 2020 г. Reuters.

Преди две седмици Reuters за първи път съобщи, че Boeing почти е стигнал до решение за прехвърляне на цялото производство на 787 в Южна Каролина, с цел спестяване на разходи в светлината на икономическа криза и сринал се въздушен трафик, който практически е нулирал търсенето на широкофюзелажни самолети.

Boeing стартира с производството на 787 в Еверет, Вашингтон, но през 2012 г. откри и втора линия за крайно сглобяване в Чарлстън, поради голямото търсене на модела. Само там се произвеждаше най-голямата модификация 787-10.

Сега от компанията смятат, че поддържането на две производствени линии е неефективно и смятат да затворят тази в Еверет в средата на 2021 г. Reuters, обаче смята, че това решение ще доведе до тежки битки между компанията и силните профсъюзи на работниците в Еверет.

Намаляване на темпа на сглобяване на 787, който беше обявен през юли 2020 г., както и общото намаляване на работата на линиите за производство в щата Вашингтон вече настройват местните политици и профсъюзи срещу Boeing. Подозренията са, че компанията смята да напусне района на Сиатъл, там където преди повече от 100 години се е зародила.

Губернаторът на щата Вашингтон вече заплаши Boeing, че ще преразгледа данъчните облекчения за компанията, ако не се откаже от затварянето на линията за 787 там. За разлика от Вашингтон, където профсъюзното движение е силно, в Южна Каролина такова не съществува.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing с леко по-мрачна прогноза за авиационния пазар в следващите 20 години
Следваща публикация
Електрически регионален самолет от шведската Heart Aerospace
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню