7 авиокомпании от САЩ искат по $7 милиарда помощ

12 прочитания

По данни на Министерството на финансите в САЩ големите авиокомпании искат федералния заем по програмата за заетост CARES за последиците от коронавирус

По данни на Министерството на финансите в САЩ големите авиокомпании искат федералния заем по програмата за заетост CARES за последиците от коронавируса.

Alaska Airlines, American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Hawaiian Airlines, SkyWest Airlines и United Airlines трябва да представят необходимата докуметация и да изпълнят някои условия, за да получат парите.

По-рано American обяви, че взема 5,48 милиарда щатски долара заем, което е с 1 милиард повече от първоначално поисканата помощ.

През юли почти всички авиокомпании от САЩ поискаха достъп до фонда от 25 милиарда щатски долара, за да запазят служителите си, но програмата изтича на 1 октомври 2020г.

Авиоиндустрията е сред най-силно пострадалите от коронакризата заради ограниченията в пътуванията и министърът на финансите на САЩ неколкократно каза, че е сред секторите, които имат най-силна нужда от подкрепа.

Само трите най-големи – American, United и Delta изгубиха 10 милиарда щатски долара през второто тримесечие.

За да се осигури помощ за авиокомпаниите, Конгресът в САЩ трябва най-напред да одобри новия пакет стимули за цялата икономика, които демократите предлагат да са за над 2 трилиона щатски долара.

Свързани теми

Предишна публикация
EasyJet планира 25% капацитет до април
Следваща публикация
8000 джъмбо нужни за доставките на ваксината
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Emirates пенсионира първи два А380

Emirates Airlines пенсионира първите си два суперджъмбо А380-800. Двата самолета ще бъдат складирани на летище…
Меню