Препоръките на EASA за вируса 2019 е-COV

9 прочитания

EASA даде препоръки на националните авиационни власти, авиокомпании и летища за справяне с разпространението на коронавируса 2019-eCOV от китайския град Ухан.

Препоръките към авиокомпаниите са да информират членовете на екипажа как да се справят при случаи на остра респираторна инфекция на борда на самолета.

Авиокомпаниите и летищните оператори трябва да насърчават екипажите да идентифицират пътници, показващи признаци на остри респираторни инфекции, които също скоро са били в Китай или в контакт с пътували до Китай.

Авиокомпании, изпълняващи полети до и от засегнатите от вируса страни трябва да са оборудвани с Универсалните пакети за екипажи, работещи с потенциални случаи на зараза.

Екипажи, летящи до Китай трябва да бъдат информирани и снабдени с оборудване, препоръчано от китайските власти.

Бюлетинът на Европейската агенция по авиационна безопасност /EASA/ от 27 януари 2020г.

Към 28 януари Китай обяви за увеличение до над 100 на смъртните случаи от коронавируса и над 4500 души, заразени с него. Световната здравна организация все още не е обявила препоръки за пътуване, но издаде по-разширен бюлетин за оценка на ситуацията на 27 януари.

Институтът Джон Хопкинс от САЩ публикува карта с данни, осъвременявани в реално време за регистрираните случаи на заболяването по света.

 

Свързани теми

Предишна публикация
СЗО повиши тревогата заради коронавируса
Следваща публикация
Ryanair набира пилоти за София
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

И Turkish полетя с Dreamliner

Турският национален превозвач включи Boeing 787-9 във флота си, след като на 26 май Turkish…

KLM поръча 35 Embraer E195-E2

Поръчката на 100-годишната холандска авиокомпания е за 2,48 милиарда щатски долара и включва 21 твърди…
Меню