Препоръките на EASA за вируса 2019 е-COV

7 прочитания

EASA даде препоръки на националните авиационни власти, авиокомпании и летища за справяне с разпространението на коронавируса 2019-eCOV от китайския град Ухан.

Препоръките към авиокомпаниите са да информират членовете на екипажа как да се справят при случаи на остра респираторна инфекция на борда на самолета.

Авиокомпаниите и летищните оператори трябва да насърчават екипажите да идентифицират пътници, показващи признаци на остри респираторни инфекции, които също скоро са били в Китай или в контакт с пътували до Китай.

Авиокомпании, изпълняващи полети до и от засегнатите от вируса страни трябва да са оборудвани с Универсалните пакети за екипажи, работещи с потенциални случаи на зараза.

Екипажи, летящи до Китай трябва да бъдат информирани и снабдени с оборудване, препоръчано от китайските власти.

Бюлетинът на Европейската агенция по авиационна безопасност /EASA/ от 27 януари 2020г.

Към 28 януари Китай обяви за увеличение до над 100 на смъртните случаи от коронавируса и над 4500 души, заразени с него. Световната здравна организация все още не е обявила препоръки за пътуване, но издаде по-разширен бюлетин за оценка на ситуацията на 27 януари.

Институтът Джон Хопкинс от САЩ публикува карта с данни, осъвременявани в реално време за регистрираните случаи на заболяването по света.

 

Свързани теми

Предишна публикация
СЗО повиши тревогата заради коронавируса
Следваща публикация
Ryanair набира пилоти за София
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Китай отмени авиосалона

Най-голямото авиошоу в Китай, провеждано на всеки две години в южния град Жухай бе отменено…

НАСА посочи 11 проблема в Starliner

Комисията на НАСА обяви за софтуерен проблем в Starliner, който би могъл да предизвика „катастрофален…
Меню