Третата костенурка на ANA е оранжева

28 прочитания

През декември 2015г. All Nippon Airlines поръча 3 самолета А380. След като получи първите два, сега очаква и третия, който вече излезе от хангара на завода в Хамбург на Airbus /Hamburg-Finkenwerder Airport/.

И трите костенурки са в различни цветове. След изумрудено синята и зелената, сега се появи и оранжевата /Хавайски залез/.

Новият А380 е оборудван със SkyCouch, нови седалки, осветление в цветовете на океана. /Ana Couchii са 3 или 4 седалки, които могат да разтягат с допълнителна приставка, разширяваща площта й. Четворката за 1 човек струва допълнително 2200 щатски долара/.

Според Aviation Wire доставката на самолета се планира за април.

Костенурките летят по маршрута Токио Нарита-Хонолулу, който стартира през лятото на 2019г.

ANA COUCHii

 

Flying Honu е темата на специалната ливрея на А380, най-големия пътнически самолет в света.

Дизайнът Sea Turtle Family е избран с конкурс през 2016г. и авторът е Шихиро Масуока от Токио. Главният герой, морската костенурка /хону/ е свещена и символ на късмет и благоденствие в Хаваи, а Международния съвет за защита на природата /IUCN/ обяви вида за застрашен от изчезване.

Снимка: ANA

Снимка: ANA


Снимка на корицата: Tadayuki YOSHIKAWA / Aviation Wire

Летище Hamburg-Finkenwerden Airport е частно, собственост на европейския производител Airbus и се използва изключително само от него. На остров Финкенверден в Хамбург, на брега на Елба Ербъс прави А321neo LR, A350XWB, благодарение на доставките на части от цяла Европа с Beluga.

Свързани теми

Предишна публикация
България Ер пусна евтини билети за Св. Валентин
Следваща публикация
Wizzair набира пилоти и стюарди/стюардеси в България
28 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Honda Jet гледа към Китай

Honda Jet очаква да получи сертификат за Китай още в края на тази година, съобщи…

Flyadeal сменя ербъсите с 737 MAX

Саудитският нискоразходен превозвач Flyadeal изоставя Airbus и минава на боинги. Авиокомпанията поръча 30 самолета 737MAX…
Меню