Airbus обеща разширение във Великобритания

15 прочитания

Европейският аерокосмически гигант предупреди, че може да изнесе от Великобритания производството на самолетни крила в случай на Brexit без сделка. Airbus дава работа на 13500 души във Великобритания, включително около 6000 в завода си в Броутън, Флинтшър.

В Лондон в сряда Гийом Фори каза, че фактът, че парламентът подкрепя сделката за Брекзит на Джонсън прави бъдещето „по-сигурно”.

Предишният директор на Ербъс Том Ендерс каза през 2019, че компанията „ще трябва да вземе мъчителни решения при излизането на Великобритания от ЕС без сделка”.

Фори, който зае поста на главен изпълнителен директор през април каза, че „докато глобалната несигурност няма да свърши с излизането на Великобритания от ЕС, поне Брекзит е сигурен за момента”.

„Но естеството на бъдещите отношения между Великобритания и ЕС все още предстои да се изясни”.

„Airbus е ангажиран с Великобритания и работи с новото правителство по амбициозна индустриална стратегия. Виждаме голям потенциал за подобрение и разширение на британските ни операции тази година”, каза Фори, цитиран от ББС.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing пусна хапливите бележки на служителите си за МАХ
Следваща публикация
CAE ще ускори производството на тренажори за MAX
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катастрофа на C-130 Херкулес в САЩ

Военнотранспортен самолет С-130 Херкулес от 156-а въздушна транспортна бригада от Пуерто Рико катастрофира в близост до…
Меню