Boeing трябва да провери 737 NG

2 прочитания

Американската Федерална авиационна администрация /FAA/ нареди на производителя да провери за пукнатини най-използваните самолети от семейството Боинг 737 NG, съобщи ББС на 28 септември.

Boeing не обяви колко машини ще бъдат обект на инспекциите. „В близките дни заедно с клиентите ще приложим препоръчания план на проверки за някои самолети във флота”, съобщават от компанията.

Проблемът не засяга 737 МАХ и Р3-Е Poseidon. Моделите на 737 NG включват 737-600, -700, -800 и -900. Десетки авиокомпании са регистрирани като оператори на тези модели, сред които са Аерофлот, American, Ryanair, United, TUI, KLM, Turkish Airlines и много други. Производителят работи по инструкциите за ремонт и осигуряването на резервни части, въпреки че не е било съобщено за проблеми.

Някои авиокомпании, като американската Southwest, която е най-големия в света потребител на семейството, вече започнаха инспекциите. Според CNN става дума за компонентите свързващи крилото към фюзелажа.

Снимка: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa Technik и GE с общ ремонтен център в Полша
Следваща публикация
Airbus достави първия A350 XWB на Air France
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Turkish се оглежда за Boeing 747-8

Turkish Airlines води преговори с Boeing за евентуалното придобиване на 8 самолета Boeing 747-8. Информацията…

Японският Air Force One отвътре

В продължение на над три десетилетия двойка Боинг 747-400 превозват японските министър-председатели и императорското семейство…
Меню