Boeing трябва да провери 737 NG

66 прочитания

Американската Федерална авиационна администрация /FAA/ нареди на производителя да провери за пукнатини най-използваните самолети от семейството Боинг 737 NG, съобщи ББС на 28 септември.

Boeing не обяви колко машини ще бъдат обект на инспекциите. „В близките дни заедно с клиентите ще приложим препоръчания план на проверки за някои самолети във флота”, съобщават от компанията.

Проблемът не засяга 737 МАХ и Р3-Е Poseidon. Моделите на 737 NG включват 737-600, -700, -800 и -900. Десетки авиокомпании са регистрирани като оператори на тези модели, сред които са Аерофлот, American, Ryanair, United, TUI, KLM, Turkish Airlines и много други. Производителят работи по инструкциите за ремонт и осигуряването на резервни части, въпреки че не е било съобщено за проблеми.

Някои авиокомпании, като американската Southwest, която е най-големия в света потребител на семейството, вече започнаха инспекциите. Според CNN става дума за компонентите свързващи крилото към фюзелажа.

Снимка: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa Technik и GE с общ ремонтен център в Полша
Следваща публикация
Airbus достави първия A350 XWB на Air France
66 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Боинг произведе последния 747

След повече от половинвековно производство американският самолетостроител завърши производството на легендарната „Кралица на небето“, или…

Amazon Air поръча 11 самолета

Докато други авиокомпании намаляват флота си, Amazon обяви, че купува 11 Boeing 767-300 от Delta…

Alaska поръча още 23 B737 MAX

Американската Alaska Airlines и Boeing подписаха нов договор за доставката на допълнителни 23 броя Боинг…
Меню