AnadoluJet се трансформира в AJet с нови самолети и окраска

99 прочитания

Нискоразходната турска авиокомпания AnadoluJet, дъщерно дружество на гиганта Turkish Airlines, се преименува на AJet и се похвали с първия си Еърбъс А321neo.

Превозвачът ще има изцяло нова бранд-идентичност и ще лети с нови типове самолети, оборудвани с ъпгрейднати пътнически кабини.

AnadoluJet е създадена преди 15 години, за да оперира предимно по вътрешни линии, а по-късно и като нискоразходен превозвач по някои международни маршрути. Двете основни летища на компанията са Анкара и Сабиха Гьокчен в Истанбул. Тъй като авиокомпанията е 100% дъщерно дружество на Turkish, към момента тя оперира под сертификата за летателен оператор на компанията-майка, както и под нейният IATA код. Това обаче ще се промени от 2024 година, когато компанията ще получи отделен сертификат за авиационен оператор и собствен код.

Според Търкиш Еърлайнс, ребрандирането на Анадолуджет ще позволи на компанията да продължи да се разраства, като заявка за това дава и включването на нови типове самолети в нейния флот, като този първи А321нео. Според плановете за развитие на Turkish, АJet трябва да достигне флот от над 200 самолета до 2027 година.

До момента AnadoluJet/AJet има 75 самолета във флота, преобладаващата част от които Боинг 737-800

Преименуването е свързано с цялостно ребрандиране на превозвача, който вече има нова ливрея, а предстои подмяна на униформите и преоборудване на голяма част от пътническите салони.

Пребоядисването на първия самолет е поверено на Turkish Technik, които публикуваха видео от процеса.

Според холдинга, преименуването ще позволи на AJet да преоткрие същността си и да стъпи на нови пазари. Ребрандингът беше официално представен на церемония в Истанбул на 27 ноември.

Към момента AJet има 75 самолета от общо 3 типа, като най-много от тях са Боинг 737-800 – общо 54 бройки. Според програмата за развитие обаче, флотът ще бъде изцяло обновен със самолети от семейството А320/321нео, от които към момента са получени само 3. Останалите са от класическата серия А320.

Свързани теми

Предишна публикация
Finnair напълно изплати спасителния заем от Ковид-кризата
Следваща публикация
Филипинската Cebu Pacific взима на мокър лизинг A320 от България Еър
99 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню