ACJ319neo чупи рекорди

49 прочитания

Първият произведен Airbus ACJ319neo успешно извърши най-продължителния полет за самолет от семейството на А320 в историята. Полетът, изпълнен на 26 април, е продължил рекордните 16 часа и 10 минути по маршрут от Тулуза до северна Гренландия.

По време на полета е симулирана ситуация по правилата ETOPS 3 за полет при отказал двигател с продължителност до 180 минути от резервно летище. Някои от самолетите от семейството вече имат подобна сертификация, като новия А321neoLR.

Пет-членния екипаж на тестовия полет, заедно с пилота и Главен изпълнителен директор на K5 Aviation Ерик Шайд

Пет-членния екипаж на тестовия полет, заедно с пилота и Главен изпълнителен директор на K5 Aviation Ерик Шайд

Първият самолет от най-луксозното бизнес семейство не само на Еърбъс, но и изобщо, трябва да бъде на немската авиокомпания К5 в следващите месеци след приключване на полетните изпитания и получаване на окончателен сертификат за летателна годност.

ACJ319neo е най-малкият бизнес представител на семейството А320neo, което се отличава с новите си свръхикономични двигатели и характерните шарклети в краищата на крилото. NEO = new engine option или „опция с нови двигатели“.

Самолетът за K5 Aviation е оборудван с пет допълнителни централни горивни резервоара в товарния отсек и включва подобрения, като по-малка височина на кабината за подобрен пътнически комфорт.

ACJ = Airbus Corporate Jet и таргетира големи бизнес клиенти. До момента са поръчани 14 самолета от всички ACJneo версии от общо над 15 000 поръчани самолета от семейството А320.

Над 200 корпоративни самолета от Еърбъс са доставени до момента, летящи до всички континенти, включително Антарктида.

снимки: Airbus

Свързани теми

Предишна публикация
5 нови бизнес салона на летище Истанбул
Следваща публикация
FAA приземи всички Cirrus Vison Jet-ове
49 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Croatia Airlines поръчва 6 Airbus A220

Хърватският национален авиопревозвач ще поръча 6 самолета А220, след като постигна споразумение с европейския консорциум…
Меню