Bulgaria Air и Air Italy обявиха партньорство

336 прочитания

Bulgaria Air и Air Italy обявиха код шеър договор в София.  Двете авиокомпании ще разменят кодовете на полетите си за билети от София, Варна и Бургас през Милано до САЩ и Канада, съобщиха главният оперативен директор на Air Italy Росен Димитров и главният изпълнителен директор на Bulgaria Air Христо Тодоров.

Италия е втория най-силен пазар за националния превозвач и летище София. Българите пътуват често до градове в Италия, а в столицата ни живее голяма италианска общност.

Bulgaria Air има код шеър договор с Alitalia за полетите София-Рим и обратно. С новото партньорство ще включи и Милано като дестинация.

В София Air Italy отпразнува с авиационната и италианска общност в България първия си рожден ден. Компанията е приемник на Meridiana, която бе закрита на 28 февруари 2018. На 1 март 2018 компанията се ребрандира и получи името Air Italy.

Мажоритарен дял в италианския превозвач има Qatar Airways с 49%. Италианската Alisarda държи 51% от капитала. Alisarda е „майката“ и на Meridiana – основана през 1963, за да промотира туризма на остров Сардиния.

Air Italy в момента лети с Boeing 737, от които три са Max 8, а от пролетта планира да пусне един А330-200 по маршрута Милано-Дакар. През пролетта италианската авиокомпания спира директните полети до Делхи /от 29 март/ и Мумбай /от 17 февруари/ съответно от
Превозвачът обясни решението си с консолидация на вътрешните полети и приоритизиране на маршрутите.

Code Share

Договорът между Air Italy и Bulgaria Air предвижда кодът IG на италианската авиокомпания да фигурира за полетите на българския превозвач между Милано Малпенса и София, Варна и Бургас, които вече са в продажба и стартират на 31 март 2019.

С новия летен сезон Bulgaria Air ще сложи своите FB кодове на полетите на Air Italy между Милано Малпенса и Рим Фиумичино, Неапол, Олбиа и Каляри /Сардиния/, Палермо и Катания /Сицилия/, както и до Ламеция Терме /Калабрия/.

Пътниците на Bulgaria Air ще могат да пътуват и между България и дестинациите на Air Italy в САЩ, Канада и Африка от Малпенса: Маями, Ню Йорк, Лос Анджелис и Сан Франциско /от април/, Торонто /от май/, Кайро, Дакар, Акра и Лагос.

„Много сме горди да посрещнем пътниците на Bulgaria Air от София, Варна и Бургас на борда на новите ни интерконтинентални полети от Милано Малпенса до САЩ и Канада с удобните ни широкофюзелажни А330-200 в новите ни бизнес и икономична класа“, каза Росен Димитров.

„Целта ни е постоянно да разширяваме портфолиото си от дестинации и сме щастливи, че намерихме партньор като Air Italy, който вече доказа, че е отговорен и иновативен превозвач“, каза Христо Тодоров.


Снимка: Air Italy.

Свързани теми

Предишна публикация
Трима кандидати за банкрутиралата Germania
Следваща публикация
Ще лети ли Wizz от Англия до Русия
336 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Qatar ще лети до София с Боинг 787

За период от няколко седмици Qatar Airways ще изпълнява полетите по линията Доха-София-Букурещ със самолети…
Меню